PROJECTEN CALVINIA

In Calvinia hebben we meerdere projecten lopen

Calvinia is een dorp van ongeveer 10 000 inwoners, gelegen in het Noordwesten van Zuid-Afrika. De werkloosheid en daarmee verbonden armoede is er schrijnend.  Zoals op vele plaatsen in Zuid-Afrika, hebben werkers zoals klusjesmannen, timmermannen, elektriciens, bouwvakkers, tuinmannen, kinderoppassers, onthaalmoeders, huishoudhulpen er geen georganiseerd statuut. Bijgevolg lopen er elke dag mensen rond die de straten afschuimen en spontaan hun diensten aanbieden. Er is altijd wel iemand die iemand zoekt, maar de manier waarop deze arbeid verloopt is inefficiënt en biedt geen zekerheid, noch aan de werkzoekenden, noch aan de vragende partij.

Arbeidsbureau

Om aan bovenstaande nood te beantwoorden, heeft Vevoza  een arbeidsbureau opgericht. Operationeel sinds 2015, levert dit bureau een gratis dienst aan de gemeenschap van Calvinia door het samenbrengen van vraag en aanbod van arbeid. Zoekt iemand werk, dan kan hij of zij zich gratis inschrijven in het arbeidsbureau. Zoekt iemand een werker/poetshulp/klusjesman, dan kan deze persoon zich gratis registreren in het bureau.

verder lezen

Opleidingscentrum

Tijdens de realisatie van het arbeidsbureau, kwam gauw een nieuwe nood blootliggen. Veel inwoners van Calvinia maakten hun middelbare school niet af, en eens volwassen, is er geen enkel aanbod voor bijscholing.

Vevoza heeft daarom de basis gelegd voor een tweede project, de oprichting van een opleidingscentrum voor volwassenen en schoolverlaters in 2018. Het opleidingscentrum zal voorzien zijn van 5 lokalen, voor de organisatie van computerklas, houtwerk, kunstklas, brei-atelier, naaiatelier en een dansklas.

Wij zijn op zoek naar investeerders en sponsors om ons te helpen dit project mogelijk te maken.

meer lezen

Jaarlijkse projecten

Vevoza doet daarnaast nog 3 jaarlijkse projecten in Calvinia: de aankoop van schooluniformen, bedeling van dekens, soep en brood in het winterseizoen, en het opknappen van een huis van één van de werkers die geregistreerd is bij het arbeidsbureau. 

Kijk bij nieuws om de laatste ontwikkelingen van onze projecten in Calvinia op te volgen!