OVER ONS

Veronica Booysen

Veronica is de stichtster van Vevoza en woont in Poperinge, maar ze is geboren in Calvinia, Zuid-Afrika. Ze getuigt : 'Telkens ik naar Calvinia terugga, zie ik de moedeloosheid en uitzichtloosheid en krijg ik een vraag om hulp van de lokale gemeenschap. Mijn droom is om iets te betekenen in mijn geboortedorp. Het is niet genoeg dat ik hier in België alles heb om goed te leven.....en dan klagen dat dingen niet goed verlopen in mijn thuisland. Ik wil ook anderen helpen hun toekomst in eigen handen te nemen en zelf voor hun kinderen te zorgen.'

Greet Verstraete

Greet Verstraete is mama van 3 kinderen en woont in Poperinge. Zij zorgt voor de verslaggeving van evenementen en vergaderingen en staat Veronica bij bij voorstellingen van de vereniging. Als pianiste verzorgt zij ook optredens. Wellicht ontmoet u haar op een van onze geplande activiteiten!

U kunt haar ook boeken voor optredens:

adamo@telenet.be


Adonisse Kitoko

Adonisse Kitoko uit Kortrijk is een fantastische jonge vrouw met een warm hart voor anderen. Sinds enkele jaren is ze lid van het Vevoza team in Poperinge en helpt ze mee brainstormen over hoe we onze organisatie vooruit kunnen helpen. Ze droomt van een betere wereld en wil niet met de handen gevouwen zitten.  

Ricardo Vancayseele

Ricardo is ons jongste lid uit Poperinge. Wat een inzet en doorzettingsvermogen heeft deze jongeman! We leerden Ricardo kennen nadat hij op zoek was naar een goed doel om te steunen. Via via kwam hij bij Vevoza terecht. Ricardo liet zich sponsoren om de 100 kilometer van Bornem, de Dodentocht, uit te stappen, en dat deed hij fantastisch! Door deze actie zamelde hij maar liefst 1600 euro in voor zijn twee goede doelen, namelijk Vevoza en de Epilepsie liga. 

U kunt zijn ervaringen hier lezen.

Marjan Meganck

Marjan is onze sterke kracht en heeft ontzettend veel mededogen voor anderen. Ze woonde vroeger samen met haar gezin in Zuid-Afrika en heeft daar het project Sterreweg opgestart.

Sinds 2017 heeft ze haar krachten gebundeld met Vevoza en zullen we samen verder werken om het bureau in Calvinia tot grote hoogtes te brengen, Sterreweg verder te ondersteunen en nieuwe projecten mogelijk te maken. 

Patricia Nel-Therry

Patricia is een zeer bekwaam lid van Vevoza en zet zich met hart en ziel in voor de projecten. Ze werd geboren in Pretoria, Zuid-Afrika en verhuisde enkele jaren geleden naar België. Ze is van onschatbare waarde voor ons team in België en houdt zich voornamelijk bezig met brainstormen en het bedenken van evenementen. Patricia is zeer sterk in administratie en heeft ook deze website tot stand gebracht, daarvoor zijn we haar zeer dankbaar!

Team Vevoza  Zuid-Afrika

Jeffrey Skephe

Jeffrey is onze steunpilaar in Calvinia. Via hem kunnen mensen werkers vinden en wordt ook de uitleendienst beheerd. Jeffrey is een fantastische jongeman die wil leren om verder te raken in het leven. Hij werd sinds februari 2017 op de loonlijst van de Hantam Munisipaliteit geplaatst wat betekent dat hij het werk van Vevoza kan verder zetten en betaald wordt door de lokale overheid. Dit werd beslist uit dankbaarheid en erkenning voor wat Vevoza voor de gemeenschap doet.

Dit loon is echter niet groot en we hebben steeds uw steun nodig om Jeffrey naar waarde te kunnen belonen voor zijn onvoorwaardelijke inzet.

Chantell Alexander

Chantell is ondervoorzitster van Calvinia Vevoza en is een zeer gemotiveerde kracht in onze vereniging. Ze is verantwoordelijk voor de plaatsingen van werkers en het koppelen van werkzoekers aan werkgevers. Ze is zeer gepassioneerd in haar werk en is een van de meest betrouwbare mensen in Calvinia. Samen met Jeffrey doet ze een fantastische job!

Ook Chantell werkt als vrijwilliger en we hebben ook hier uw steun nodig om haar onvoorwaardelijke inzet te kunnen belonen.